Jópofa Bolt - Ahol a fa hatás a nyerő

Rózsaolaj - értékes illatanyag

A valódi rózsaolaj az elérhető legnemesebb és legértékesebb illat. Nem hiába a rózsa, számtalan színével, formájával és illatával, a virágkirálynővel. A perzsa, Egyiptom és Görögország ősi kultúráiban a rózsaolajat csak a szépség, az érzékiség és a szeretet szimbólumának tekintették, és a legnemesebb parfümök nem lennének képesek a szép rózsa illata nélkül. Egy liter rózsaolajhoz hihetetlenül 5000 kg viráglevélre van szüksége . Tehát megértjük, miért valódi kincs a valódi rózsaolaj.

A rózsaolaj gyógyító hatása

Az esszenciális rózsaolaj fertőtlenítő, reumaellenes és sebgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Hangsúlyozni kell, hogy a természetes tiszta rózsaolaj, csíraölő szerek, de nincs toxikus hatása. Ezért olyan jó bőrápoláshoz, és csecsemőknél is használható. Rendkívül hatékony a bőr gondozásában terhesség alatt és születéskor is. A görcsgátló hatásokról, például a menstruáció alatt, szintén elengedhetetlenek a rózsaolaj számára.

A rózsaolaj mentális hatása

Az éteres rózsaolaj nemcsak a szeretet szimbóluma, hanem szoros kapcsolatban áll a szívcsakrával is. Tehát érzelmi sérülésekben és zárt gondolkodásban jár a gyógyuláshoz. A rózsa hatása megnyitja a szívet a szeretet, az emberiség és az együttérzés energiáinak, és lehetővé teszi az igazi szeretet és megbocsátást. A Rózsa-esszencia kíséri az embereket szellemi-lelki fejlődésében, és nagyon jól használható a meditációhoz.

Aromaterápiás szakemberek azt is sikeresen használják válságok, a sors érzelmi stroke, depresszió, gyász, szívfájdalom és végleges ellátás során. A rózsaolaj egyedi összetétele védő hatással rendelkezik és erősíti az érzelmeket. A leírhatatlanul kellemes illat közvetíti a biztonság és a biztonság érzetét. Serkenti a kapcsolatokat és a harmonikus együttélést. A rózsaolajnak afrodiziákummal is rendelkezik, és felébreszti az érzékiséget és a szeretetet. A rózsafürdő vagy a damaszt rózsa illatú masszázs megnyitja az ajtót az erotika felé.

Természetes rózsaolaj - Összetevők

Több mint háromszáz összetevő van az esszenciális rózsaolajban. A rózsaolaj legfontosabb két alkotóeleme a geraniol és a citronellol. Ez a két anyag a terpē alkoholok közé tartozik, és optimálisan kompatibilis az emberekkel. Nem mérgezőek és rendkívül hatékonyak a mikroorganizmusok ellen. Ezért annyira sikeresen használják őket a bőrápolásban, és felhasználhatók még a babaápolásban is.

A rózsaolaj előnyei

Segít a depresszió és a szorongás kezelésében

 

A rózsaolaj egyik fő előnye határozottan a hangulatjavító hatása. Miközben őseink olyan helyzetekkel küzdenek, amikor mentális állapotuk gyengült vagy egyéb módon romlik, természetesen vonzotta őket a körülvevő virágok kellemes látványa és illata. Például nehéz egy erős rózsa illata és  nem  mosolygása. A Klinikai Gyakorlati Kiegészítő Terápiák című folyóirat  nemrégiben publikált  egy olyan tanulmányt, amely  bebizonyította, hogy ez a természetes válasz milyen módon reagál a rózsa aromaterápiára depresszióban és / vagy szorongásban szenvedő embereknél.

 

A szülést követő 28 nőből álló testületben a kutatók két csoportra osztották őket: egyet, amelyet  hetente kétszer, négy hétig kezeltek egy 15 perces aromaterápiával, roseotto és levendula illóolajkeverékkel  négy hétig, és egy kontrollcsoportot. Eredményeik figyelemre méltók. Az aromaterápiás csoport "jelentős javulást" jelentett a kontrollcsoporthoz képest mind az Edinburgh Postnatal Depressziós Skálán (EPDS), mind az Általános szorongásos zavar skálán (GAD-7). A nők nemcsak a szülés utáni depresszió szignifikáns csökkenését mutatták, hanem az általános szorongásos zavar jelentős javulásáról számoltak be.

 

Harcol a pattanásokkal

 

Az esszenciális rózsaolajnak számos tulajdonsága van, amelyek kiváló természetes gyógymódot nyújtanak a bőr számára. Csak az antimikrobiális és az aromaterápiás előnyök jó okok arra, hogy kissé belemerítsék a készítményeket és a krémeket. A kutatók 2010-ben kiadtak egy  tanulmányt, amely megállapította, hogy az esszenciális rózsaolaj a tíz másik olajhoz képest a legerősebb baktericid hatású, ezért jó a pattanások esetén.  A kakukkfű, a levendula és a fahéj illóolajjaival együtt a rózsaolaj  mindössze öt perc elteltével 0,25 százalékos hígítás alatt képes  teljesen elpusztítani a Propionibacterium acnes-t (a pattanásokért felelős baktériumot)!

 

Öregedésgátló

 

Mivel a szorongás elleni gyógyszerként működik, az esszenciális rózsaolaj nagyban segíthet a teljesítmény szorongással és stresszel kapcsolatos nemi rendellenességekkel küzdő férfiakon. Segíthet a nemi hormonok egyensúlyában, ami hozzájárulhat a fokozott nemi vágyhoz. Egy kettős-vak, randomizált, placebo-kontrollos klinikai vizsgálat, amelyet 2015-ben publikáltak, a rózsaolaj hatásait vizsgálja 60 súlyos depressziós rendellenességgel küzdő férfi betegnél, akik szexuális rendellenességben szenvednek a szerotonin újrafelvétel-gátlók (SSRI) néven ismert antidepresszánsok alkalmazása miatt. , Az eredmény lenyűgöző! Az  R. damascena olaj beadása javította a nemi diszfunkciót a férfi betegekben. Ezen túlmenően a depresszió tünetei csökkentek, amikor a szexuális diszfunkció javult.

Hogyan használja az esszenciális rózsaolajat? 

Aromaterápiás használat: Az olajat eloszthatja otthon diffúzorral, vagy közvetlenül belélegezheti az olajat. A természetes szobafrissítő készítéséhez tegyen néhány csepp olajat egy mosópalackba vagy kerámia párologtatóba vízzel higitva.

 

Helyi alkalmazás: Helyileg alkalmazva számos előnnyel jár a bőrre, és hígítatlanul is felhasználható. Mindig jó ötlet az illóolajokat 1: 1 arányban hígítani hordozóolajjal, például kókuszdióval vagy jojoba-vel, mielőtt a helyileg alkalmaznák. Az olaj hígítása után először végezzen egy kis javítási tesztet, mielőtt nagyobb területeken felhasználná az olajat. Amint megtudja, hogy nincs negatív reakciója, betehet néhány csepp illóolajat egy arcszérumba, meleg fürdőbe, testápolóba.